Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі зросли ціни на хліб


Петро Каландирець Одеса, 15 серпня 2006, (RadioSvoboda.Ua) - Приблизно на 20 копійок зросла вартість п’яти сортів хліба з великого асортименту підприємства „Одеський каравай”.

Одесити не збираються відмовлятися від хліба.
Подорожчання газу, води і бензину, а також необхідність ремонту обладнання – це ті причини, які змусили хлібопекарів ініціювати подорожчання хліба в Одесі. Каже представниця підприємства „Одеський каравай”:

„Ми не піднімали цін з вересня 2004 року. І це за умови, що 1 серпня практично в усіх регіонах країни вони зросли. Ми тримали до останнього. Незважаючи на подорожчання, продукція „Одеського караваю” залишиться однією з найдешевших в Україні”.

На підприємстві „Одеський каравай” запевнили, що пам’ятають про малозабезпечених одеситів і будуть далі реалізовувати продукцію з попереднім рівнем цін у рамках соціальної програми, яку підтримує Одеський міськвиконкомом. У цьому запевнив і мер міста Едуард Гурвіц.

Пересічні одесити вірять у здатність влади захистити малозабезпечених від підвищення цін і кажуть, що не відчули на власному гаманці зміну вартості хлібобулочних виробів:

Для пенсіонерів у магазині „Таврія” є окремий відділ, де продають дешевий хліб. Я думаю, що хоч трохи, але про людей, які не мають за що купити хліб, думають.

У мене є помічники і пенсія непогана. Тому мене не дуже хвилюють ці 20 – 30 копійок. Але, якщо отримують 350 гривень пенсії, вони відчують підвищення цін на хліб дуже добре...

Стільки скільки я їм хліба – мені вистачає половинки на три дні. Тому особливої різниці немає. Якби ще пенсію підвищили, тоді б і ціни їм не було.

У прес-центрі місцевого відділення Антимонопольного комітету Радіо Свобода повідомили, що фахівці вивчають обґрунтованість підвищення цін та порівнюють вартість хлібобулочних виробів у сусідніх з Одещиною областях. Лише після завершення необхідних досліджень, які триватимуть не менше двох тижнів, стане відомо, чи буде Антимонопольний комітет оскаржувати підвищення цін на хліб в Одесі у суді.
XS
SM
MD
LG