Доступність посилання

ТОП новини

IV Всесвітній форум українців скерував до Віктора Ющенка подання про присвоєння голові УВКР Михайлові Гориню звання Героя України


Крім того, учасники форму українців прийняли ще низку звернень до Президента Віктора Ющенка, Верховної Ради України та до світового українства.

Про це повідомили сьогодні на звітно-виборчому засіданні Української всесвітньої координаційної ради (УВКР), що проходить в рамках IV Всесвітнього форуму українців у Києві.

Як зазначали учасники засідання, цієї нагороди колишній дисидент і політв’язень Михайло Горинь має бути удостоєний «за його довголітню боротьбу за незалежність, соборність України».

Крім того, учасники форму українців прийняли ще низку звернень до Президента Віктора Ющенка, Верховної Ради України та до світового українства.

Зокрема, у зверненнях до Президента та парламенту України запропоновано розробити систему конкурсного добору «талановитої української молоді з-за кордону для навчання (за державним замовленням) і подальшої праці в Україні».

Також в цих зверненнях зазначено, що актуальним питанням для України є термінове укладення з країнами перебування українських громадян двосторонніх угод про їхнє тимчасове працевлаштування.

У зверненнях йдеться про необхідність запровадити в складі уряду посади віце-прем’єр-міністра з питань українців за кордоном.

Крім того, на форумі ухвалили звернення до світового українства, де зазначено, що «найзагрозливіших масштабів для демографічного становища України набула дедалі зростаюча трудова міграція».

«Українські трудові мігранти становлять понад 10% (близько 8 млн. осіб, а в сезонний пік їхня чисельність подвоюється) від загальної кількості мігрантів у світі», – йдеться у зверненні.
XS
SM
MD
LG