Доступність посилання

ТОП новини

Президент України має намір розвіяти стереотипи щодо кримських татар


Про це Віктор Ющенко заявив у перебігу зустрічі з представниками Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це Віктор Ющенко заявив у перебігу зустрічі з представниками Меджлісу кримськотатарського народу.

За повідомленням прес-служба Меджлісу, у перебігу півторагодинної зустрічі Президент і лідери Меджлісу обмінялися думками з найактуальніших проблем, пов''язаних із поверненням, облаштуванням і відновленням прав кримськотатарського народу.

Керівники Меджлісу наголосили, що головною причиною затягування владою проблем кримських татар «є відсутність постійного, прозорого й системного діалогу між органами вищої влади України та представницьким органом кримськотатарського народу».

У зв''язку з цим Меджліс вважає необхідною безпосередню участь глави Української держави в спільному визначенні принципів, які будуть покладені в основу вирішення кримськотатарської проблеми.

Зі свого боку, Президент зазначив на важливості подолання інертності влади щодо проблем кримських татар. При цьому Віктор Ющенко особливо відзначив, що він є прихильником чіткого законодавчого врегулювання кримськотатарської проблеми.

«Я, як Президент України, готовий виступити з необхідними ініціативами, спрямованими на усунення стереотипів щодо кримських татар і створення умов для повноцінного розвитку кримськотатарського народу», – цитує Меджліс слова Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG