Доступність посилання

ТОП новини

Ракета-носій українського виробництва успішно стартувала сьогодні із платформи у Тихому океані


У міжнародному проекті “Морський старт” взяли участь американські, норвезькі, російські та українські фахівці, зокрема дніпропетровські ракетобудівельники.

Ракету-носій “Зеніт-3SL” у рамках програми “Морський старт” запустили з плавучої платформи “Одісей” у Тихому океані. Вона виведе на орбіту комерційно-військовий супутник зв’язку “Кореасат-п’ять”, який обслуговуватиме Азіатсько-Тихоокеанський регіон.

“Кореасат-п’ять” змінить на орбіті інший корейський супутник зв’язку “Кореасат-два”. Як зазначили в дніпропетровському конструкторському бюро “Південне”, підготовку до пуску і сам запуск здійснювала міжнародна команда спеціалістів.

Презентація ракетоносія “Зеніт-3SL”, розробленого і сконструйованого у Дніпропетровську, відбулася 17 років тому. У рамках програми “Морський старт” вже здійснили близько двадцяти запусків ракет. У проекті з українського боку беруть участь спеціалісти дніпропетровського конструкторського бюро “Південне” та заводу “Південмаш”. Їхні партнери — американська компанія “Боїнг”, російська корпорація “Енергія”, норвезька фірма “Кварнер”.
XS
SM
MD
LG