Доступність посилання

ТОП новини

У Криму у зв’язку з оголошеною жалобою скасували більшість урочистостей до Дня Незалежності України.


Володимир Притула Сімферополь, 23 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму у зв’язку з оголошеною жалобою скасували більшість урочистостих заходів до Дня Незалежності України. У Генеральному консульстві Росії дипломати пообіцяли відкрили скорботну книгу. А проросійські радикальні організації свої політичні шоу, заплановані на 24 серпня, не скасували.

Оголошена в державі жалоба практично ніяк не вплинула на музичний репертуар більшості кримських радіостанцій. Весела попса лунає з маршруток і кафе Сімферополя та Ялти – літній карнавал у російськомовному Криму, попри загибель майже двох сотень росіян та офіційну жалобу в державі – триває.

Втім, кримська влада оперативно відреагувала на трагедію, в усякому випадку, відповідні жести вона продемонструвала – над будинками уряду і парламенту автономії, іншими адміністративними спорудами приспущені державні і республіканські прапори. Урочистий концерт з нагоди Дня прапора і Дня Незалежності у Сімферополі, а також інші офіційні святкові заходи в усіх регіонах Криму спікер кримського парламенту Анатолій Гриценко скасував на виконання відповідного президентського указу

“Сьогодні всі заплановані урочисті заходи скасовані. Ми надіслали співчуття Генеральному консулу Російської Федерації Олександру Ніколаєву і, думаю, що до цих слів співчуття приєднаються всі присутні у цій залі”, - сказав кримський спікер на сьогоднішній церемонії нагородження кримчан державними нагородами. На його ж пропозицію, учасники цього заходу вшанували пам’ять загиблих в авіакатастрофі хвилиною мовчання.
Прапори України та АРК приспущені над будинком кримського уряду...
А от Генеральне консульство Росії у Сімферополі сьогодні працювало без змін, прапор не приспущений, без жалобної стрічки, а книгу співчуттів генконсул Олександр Ніколаєв пообіцяв відкрити завтра, коли жалобу офіційно оголошать в Росії. В інтерв’ю Радіо “Свобода” російський дипломат лише подякував посадовим особам автономії за співчуття у зв’язку із трагедією.

Водночас представники радикальної проросійської організації “Прорив” не скасували своє політичне шоу “Геть незалежність від Росії”, яке вони запланували провести 24 серпня перед Постійним представництвом Президента України в Криму. За словами лідерів цієї організації, вони збираються одягти собак у кольори українського державного і кримськотатарського національного прапорів. Собаки за командою кінологів гавкатимуть на російський прапор і це символізуватиме ставлення українців і кримських татар до Росії та її Чорноморського флоту.
XS
SM
MD
LG