Доступність посилання

ТОП новини

Фінляндія сподівається, що Україна скоро завершить переговори про вступ до Світової організації торгівлі і надалі підтримує європейські прагнення українців


Міністр закордонних справ Фінляндії Еркі Туоміоя і Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк
Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ Фінляндії Еркі Туоміоя на зустрічі з керівником зовнішньополітичного відомства України Борисом Тарасюком, який перебуває у Гельсінкі з робочим візитом.

Фінляндія головує у Європейському Союзі у другій половині цього року.

Сторони також обговорили підготовку до самміту Україна-ЄС, що відбудеться в Гельсінкі у жовтні. З цього приводу Борис Тарасюк сказав:

"Ми покладаємо великі сподівання на цей саміт, щоб можливо отримати сигнал стосовно майбутнього базового договору, який визначатиме відносини між Україною та ЄС після закінчення нинішньої Угоди про партнерство і співробітництво на початку 2008-го року. Ми також очікуємо сигналу з європейського боку про початок переговорів про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС."

Під час візиту до Гельсінкі міністр закордонних справ України також зустрівся з прем`єром Фінляндії Матті Ванганеном та поклав квіти до меморіальної дошки на честь першої дипломатичної місії України у фінській столиці. .
XS
SM
MD
LG