Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання "Хезболла" не звільнить двох ізраїльських солдатів, захоплених раніше, якщо не будуть виконані певні умови


З такою заявою виступив член "Хезболли", міністр енергетики Лівану Мохаммед Фнейш:

"Метою цієї операції було домогтися обміну солдатів на наших полонених шляхом непрямих переговорів. Ця позиція була висловлена ще до ізраїльської агресії і це природно, що після агресії ми свою позицію зробили ще жорсткішою – так що ми ізраїльтян не звільнимо без виконання низки умов, а саме: потрібен обмін і непрямі переговори".

Генеральний секретар ООН Кофі Аннан, перебуваючи на Близькому Сході, вкотре закликав ліванське угруповання “Хезболла” без висування умов звільнити двох військових Ізраїлю, захоплення яких у полон у липні призвело до загострення конфлікту на Близькому Сході.

Тим часом, прем’єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт під час спільної прес-конференції з Кофі Аннаном заявив, що сподівається на початок нових відносин з Ліваном:

"Я хочу наголосити, що Ізраїль не має конфлікту з громадянами або урядом Лівану. І ми, звичайно, сподіваємось, що умови швидко зміняться, що дозволить урядам Ізраїлю та Лівану безпосередньо контактувати одне з одним для скорішого досягнення домовленості між двома країнами.”

Генеральний секретар ООН також повторив вимогу до Ізраїлю зняти блокаду Лівану, щоб допомогти відновленню економіки країни.
XS
SM
MD
LG