Доступність посилання

ТОП новини

Прилуки: акція “Ми з героями казок поспішаєм на урок”.


Богдана Костюк Київ, 1 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні у місті Прилуки, що на Чернігівщині, у перший клас ідуть понад 500 діток. Їх супроводжують не лише батьки, а й герої українських народних казок: акцію “Ми з героями казок поспішаєм на урок” здійснюють міське управління освіти та Прилуцька бібліотека для дітей.

Директорка бібліотеки для дітей Ольга Лукаш про акцію розповідає:

“Ми з героями казок поспішаєм на урок” – це для молодших класів у нас. У нас будуть вікторини, у нас будуть різні цікавинки, подарунки дітям, конкурси. І таке дійство буде театралізоване”.

А ще, як каже голова Прилуцького управління освіти Петро Мазепа, приємні сюрпризи чекають у школах не лише на першокласників:

“Ми маємо деякі дуже цікаві наробки, наше місто. Зокрема, усе місто повністю має по два комп’ютерні класи. Має мультімедійні центри кожна школа, інтерактивні дошки. Усі комп’ютери об’єднані у локальну мережу і усі працюють у мережі Internet. Середніх загальноосвітніх шкіл у нас одинадцять. Як комп’ютери з’явились? Була цільова програма – науково-методична тема, над якою працювало Управління освіти: “Впровадження інтерактивних технологій в організацію навчально-виховного процесу”. Ми розробили комплексну міську цільову програму по впровадженню інтерактивних технологій і комп’ютеризації шкіл. І створили на базі кожної школи по 2 комп’ютерні класи. Почали співпрацювати з київським спеціалізованим 171-им ліцеєм “Лідер”.

Спільними зусиллями прилучан – міської влади, бізнесу і батьків та киян, за сприяння Британської Ради, школи у Прилуках підготували для школярів сучасні електронні сюрпризи: від можливості спілкування між школярами окремих класів і шкіл – аж до використання інтернет - ресурсів при підготовці уроків і домашніх завдань. Усього у Прилуках сьогодні вмикають шкільні комп’ютери 6 тисяч 600 учнів.
XS
SM
MD
LG