Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у День незалежності Узбекистану представники узбецької громади в Україні та "Міжнародної Амністії " під стінами узбецького посольства провели акцію протесту


Узбецька громада скаржиться на режим Іслама Карімова та зазначає, що узбекам отримати легалізацію в Україні дуже важко. Керівник українського відділення партії “Бірлік” Улугбек Зайнабедінов зазначив:

“Оскільки Україна територія колишнього Радянського Союзу, вона не є безпечною для узбецьких біженців. Тим паче, тих, хто є політичним втікачем. Якщо прийняти біженців з політичним статусом – це прямий ляпас президенту республіки Узбекистан”.

За словами Улугбека Зайнабедінова, 11 узбеків, яких депортували 14 лютого за рішенням Київського суду Сімферополя, наразі перебувають у в’язниці. Їх звинувачують у тероризмі та підготовці до повалення конституційного ладу країни.

Після депортації узбецьких громадян Служба безпеки України звинуватила їх у причетності до терористичної організації Ісламський рух Узбекистану.

Після цього Україну критикували міжнародні правозахисні організації. Депортацію засудили Сполучені Штати, а Європейський Союз звернувся до українського уряду з дипломатичним демаршем.
XS
SM
MD
LG