Доступність посилання

ТОП новини

Дружина президента Німеччини відвідала Одесу


Метою візиту, за словами патронеси Національного комітету ЮНІСЕФ у Німеччині Е. Келлер, є «знайомство з тим, яку допомогу надає ця організація Україні».

В Одесі з ознайомлювальним візитом побувала дружина президента Німеччини Ева Луїза Келлер, яка вперше відвідала Україну. Метою візиту, за словами патронеси Національного комітету ЮНІСЕФ у Німеччині Е. Келлер, є «знайомство з тим, яку допомогу надає ця організація Україні».

Разом із дружиною Президента України Катериною Ющенко висока гостя відвідала Одеський обласний центр із профілактики та боротьби зі СНІДом (СНІД-центр), Центр денного перебування ВІЛ-позитивних людей та освітній центр для «дітей вулиці».

За словами Е. Келлер, яка відвідала Одесу з неофіційним візитом, «боротьба з ВІЛ/СНІДом в Одесі особливо актуальна, оскільки місто займає друге, після Донецька, місце в Україні за поширеністю цього захворювання». Вона також нагадала, що з 1 червня цього року в Україні й, зокрема, в Одесі почалася кампанія «Об''єднуємося заради дітей, об''єднуємося проти СНІД» під патронатом НК ЮНІСЕФ у Німеччині.

«ВІЛ - це бомба уповільненої дії, й поширення інфекції в Україні, особливо серед молодих людей, викликає велику тривогу. Але ми ще можемо зупинити епідемію, якщо почнемо діяти зараз», – підкреслила Е. Келлер.
XS
SM
MD
LG