Доступність посилання

ТОП новини

До Одеси завітала небачена раніше кількість гостей.


Петро Каландирець Одеса, 2 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - В Одесі тривають урочистості до Дня міста. Навіть погані погодні умови не зупинили одеситів та численних гостей міста від бажання взяти участь в усіх урочистостях.

На виставці квітів.
Цього року до Одеси прибула найбільша кількість закордонних гостей (40 делегацій). Серед них 15 делегацій міст побратимів і міст партнерів, дванадцять Надзвичайних і Повноважних послів різних країн світу.

У мерії Одеси переконані, що така увага до урочистостей свідчить – міжнародний імідж Одеси значно зріс.

Начальник управління культури і мистецтва Одеської міськради Роман Бродавко повідомив, що організатори святкової програми до Дня міста прагнули зробити так щоби усі смаки учасників урочистостей були враховані. У кожному районі Одеси передбачені різноманітні програми.

Для людей, які мають бажання відзначити роковини заснування Одеси у театральних стінах особливе шоу відбудеться у театрі музичної комедії. Його назва „Завтра день народження Одеси”.

Протягом трьох днів будуть працювати багато цікавих виставок, які репрезентують історію та сьогодення причорноморського міста. „Я гадаю, що найкращою з них можна назвати виставку вже відкриту у фойе міськвиконкому на якій представлені роботи учнів одеського художнього училища, які продовжують традиції Південноукраїнської художньої школи. Це і виставка присвячена 175-річчю від дня народження Григорія Маразлі. Думаю, що усі будуть задоволені”, зазначив начальник управління у справах культури і мистецтва Роман Бродавко.

Особливо урочистим виглядав прийом влаштований міським головою для представників дипломатичних місій та гостей з міст – побратимів. Одеський міський голова Едуард Гурвіц особисто привітав кожного з присутніх.

У привітальному слові мер Одеси, серед іншого, сказав: „Останні 15 років з одеських 212-ти це роки української незалежності. Це дуже непрості роки, досить часто драматичні, роки вибору власного шляху у історії. Але, скажу вам, що для Одеси і одеситів роздуми іншої частини України на тему куди крокувати – на Захід чи на Схід? – викликали подив. Ми завжди відчували себе частиною Європи. Сьогодні Одеса будується, розвиває міжнародні зв’язки. Перспективи співпраці без сумніву є величезними. І ми щиро сподіваємося, що і завдяки присутнім тут представникам дипломатичного корпусу, перспективи ці стануть реальністю. Наші прагнення сьогодні - наповнити своє європейське місце розташування у європейський зміст. Ми добре знаємо, що ніхто за нас це не зробить. Але, ми цього і не прагнемо. Ми мріємо щоби нам не заважали, як це сталося у новій історії”.

Учасники свят.
2 вересня Думську площу і Приморський бульвар прикрашали квіти. Виставка квітів була, за словами присутніх одеситів і гостей міста, як ніколи яскравою.

Серед її глядачів був Почесний громадянин Одеси Яків Маніовіч. Нині він мешкає у Ізраїлі, але кожен День міста зустрічає на рідній землі. „Одеса стає кращою з кожним роком. Кращий настрій тепер мають багато одеситів. А це яскраве свідчення того, що Одеса впевнено крокує у краще майбутнє”.

Тим часом, у екуменічній морській каплиці Святого Архистратига Михаїла в Одесі 2 вересня був проведений спільний молебень. Священики Української Автокефальної Православної Церкви, Римо-Католицької церкви та Української греко-католицької церкви молилися за подальший розвиток Одеси.

Священик УАПЦ о.Олександр Бортнік в інтерв”ю місцевим журналістам наголосив, що Одеса зустрічає 212 роковини від дня заснування особливо урочисто. „Одеська влада справді дбає про розвиток міста, про повернення їй статусу морської столиці України. Ми раді, що у цей день спільно молимося за розвиток рідного міста. Такий мир між конфесіями першою продемонструвала саме Одеса. Вона тримає це лідерство і сьогодні”.

Святкування з нагоди Дня міста триватимуть до 3 вересня.
XS
SM
MD
LG