Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада Криму не має наміру скасовувати свою заяву про оголошення автономії «територією без НАТО»


Так керівництво законодавчого органу півострова відгукнулося на звернення представника президента України в Криму з проханням відкликати згадану заяву.

Так керівництво законодавчого органу півострова відгукнулося на звернення представника президента України в Криму Геннадія Москаля з проханням відкликати згадану заяву.

Як цитує відповідь прес-центру агентство УНІАН, «керівництво кримського парламенту наголосило, що панові Москалеві не вдасться примусити кримських депутатів змінити свою думку, озвучену в прийнятій заяві, і полюбити НАТО».

Як мовиться в повідомленні прес-центру, керівництво Верховної Ради Криму вважає, що «представника глави держави турбує не ставлення кримського парламенту до НАТО, а його власне становище», бо та сама заява також назвала неприпустимим перебування Москаля на нинішній посаді.

Далі прес-центр із посиланням на керівництво законодавчого органу автономії заявляє, що, «як засвідчив час, Верховна Рада Криму мала рацію, висловлюючи таку думку, бо, крім гучних заяв і деструктивних висловів, Москаль не зробив нічого корисного для кримчан».

Учора Генадій Москаль у листі до голови Верховної Ради Криму Анатолія Гриценка звернувся з проханням ініціювати скасування заяви від 6 червня цього року.

Він нагадав, що Універсал національної єдності передбачає взаємовигідну співпрацю України з НАТО, а відтак ця заява, яка проголосила Крим «територією без НАТО», суперечить основам державної політики України.

Так само, вважає Москаль, ця заява суперечить і чинному українському законодавству, зокрема Конституції України, а також може негативно вплинути на міжнародний образ України.
XS
SM
MD
LG