Доступність посилання

ТОП новини

Польща прагне активізувати співпрацю.


Петро Каландирець Одеса, 6 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - В Одесі триває фестиваль польського кіно. Серед його поважних гостей були знаний у цілому світі кінорежисер Кшиштоф Зануссі, представники муніципалітету Лодзя.

Польська делегація.
6 вересня з польською делегацією мав дружню зустріч Одеський міський голова Едуард Гурвіц.

Як стало відомо, Кшиштоф Зануссі побував в Одесі вже тричі. Він особливо відзначив під час спілкування з місцевими журналістами позитивні зміни, які сталися в українському причорноморському місті упродовж останніх двох років.

Факт проведення саме в Одесі фестивалю польського кіно відомий польський режисер пояснив тим, що „тут є справжній глядач”.

Гості з мерії Лодзя висловили готовність найближчим часом організувати у Польщі кілька презентаційних фестивалів українського кіно, на яких, як запевнили гості, поважне місце займе продукція Одеської кіностудії. Вони висловили сподівання, що влада в Україні зверне особливу увагу на проблеми розвитку вітчизняного кіно і надаватиме українським режисерам необхідну підтримку.

Підсумками проведеної у мерії Одеси зустрічі був задоволений і начальник управління культури і мистецтв Роман Бродавко:

„Була відверта розмова. Йшлося про перспективи співпраці з представником міста Лодзя, яка у найближчому майбутньому хоче провести музичні та кінофестивалі, виставки художників обох міст, організувати обмін між студентами. Обидві сторони прагнуть побудувати стосунки між Одесою і Лодзем таким чином, щоб співпраця була справді плідною”.
XS
SM
MD
LG