Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Гроші з неба.


Київ, 11 вересня 2006 року. “Ти не знаєш, як можна виграти в лотерею - запитав мене днями один з колег, - машину треба ремонтувати, боргів купа - розпачливо пояснював він - а заробити цих грошей немає можливості - врятує тільки лотерея”. Тобто, щасливий випадок. В Україні, після державного втручання у лотерейний бізнес, залишилося близько п"яти операторів, які мають іноді ліцензії на тридцять видів лотерей. Тепер держава, в особі Миколи Томенка, голови парламенстького комітету з питань молоді та спорту, переймається, що бюджет недоотримує грошей від грального бізнесу. Чи грають українці в лотерею, скільки грошей на цьому заробляють власники цього бізнесу та чи можливо вирахувати виграшну комбінацію - про це сьогодні говорять Звуки життя – ГРОШІ З НЕБА – з Віолою Бурдою.

Джекпот, суперджекпот - майже в двісті тисяч гривень - справжня спокуса для азартних людей. Лотереї, які зазвичай продають у поштових відділеннях, на будь-який смак і всього за гривню, дві або три. Кожен третій, хто грає в лотерею - пенсіонер. Також статистика свідчить - сімдесят відсотків гравців - чоловіки. Чи приносить лотерея матеріальну компенсацію наполегливим гравцям - дізнавалася Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Від двох з половиною до п’яти мільйонів українців випробовують долю і купують лотерейні квитки, стверджують фахівці "Української національної лотереї" - одного з найпотужніших операторів цього виду бізнесу в Україні. За словами Генерального директора Михайла Победимського, обсяги реалізації державних лотерей в Україні становить близько чотириста мільйонів гривень на рік. У Польщі ця сума сягає півтора мільярда доларів.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

У Сполучених Штатах лотерейний бізнес-стовідсотково державний. Різноманітні лотереї організовують на рівні штатів чи міст. Сума виграшу може складати кілька мільйонів доларів, але й податки щасливчикові доведеться сплатити чималі- від двадцяти до сорока відсотків, розповідає кореспондент радіо свобода у Сполучених Штатах Юрій Дулерайн.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Один з об’єктів пильної уваги Миколи Томенка - це компанія МСЛ - яка має ліцензію на тридцять видів лотерей - в тому числі і на спортивні. Голова парламентського комітету з питань спорту пропонує залучати гроші, виторгувані на лотерейних квитках, на розвиток спорту. Перший віце-президент компанії Дмитро Гетьманцев каже, що парламентарі запізнилися із своїми пропозиціями і даремно нарікають на жадібність лотерейників.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG