Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили фотовиставку, присвячену здобуткам вітчизняної ракетокосмічної галузі


Її приурочили до 100-річчя від дня народження видатного ракетобудівника Олександра Макарова.

Експозиція у холі Дніпропетровського спорткомплексу “Метеор” включає кілька десятків світлин, які ілюструють життя і працю генерального директора найбільшого у світі підприємства ракетно-космічної галузі “Південного машинобудівного заводу” Олександра Макарова.

На виставці - фотокопії його особистих документів, наказів про призначення на посади, фотографії від перших днів роботи на “Південмаші” і до смерті, його зустрічей з колишніми і теперішніми високопосадовцями. Експозиція зібрала також унікальні фото виробничого процесу в цехах секретного колись “Південмашу”, запусків ракет і супутників, створених підприємством.

Для участі в урочистостях, присвячених 100-річчю від дня народження Олександра Макарова, до Дніпропетровська сьогодні прибула ціла низка ракетобудівників та високопосадовців з України, Росії та Казахстану. Колишній генеральний директор “Південмашу”, екс-президент України Леонід Кучма, у своєму вітальному слові згадав Олександра Макарова як талановитого організатора і доброго наставника.
XS
SM
MD
LG