Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура передасть матеріали щодо Скнилівської трагедії до суду


Про це повідомив сьогодні Радіо Свобода голова громадської організації “Скнилівська трагедія” Стефан Козак. У справі фігурують 4 генерали, причетні до організації авіашоу на Скнилівському летовищі у Львові.

На лаві підсудних опиняться колишній командувач 14 авіакорпусу, а нині - Головнокомандувач Військово-Повітряних сил України генерал-лейтенента Онищенко, колишній командувач Повітряними силами генерал Стрельніков і двоє тодішніх заступників генерали Волошенко і Алексєєв.

Більшість потерпілих ознайомились із кримінальними справами генералів, які відповідали за проведення авіашоу на Скнилівському летовищі. Стефан Козак повідомив: “Ми все-таки добили Генпрокуратуру і справу на днях передадуть у суд”.

Понад 90 потерпілих, які незадоволені рішенням апеляційного суду, звернулись до Європейського суду з прав людини з позовом проти держави Україна. Вони вимагають офіційного вибачення за катастрофу від держави, позбавлення військових звань винних офіцерів, а також збільшення потерпілим матеріальної компенсації.

Внаслідок авіакатастрофи у липні чотири роки тому під уламками військового літака СУ -27 загинули 77 людей, з них 28 дітей.
XS
SM
MD
LG