Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія погодилася фінансувати спільні з Україною енергетичні проекти


Про це повідомила комісар із зовнішніх відносин та політики сусідства Беніта Ферреро Вальднер після зустрічі у Брюсселі з прем’єр-міністром України. Віктор Янукович зі свого боку заявив, що Україна залишається “неприхильним прибічником” інтеграції в ЄС.


Про це повідомила комісар із зовнішніх відносин та політики сусідства Беніта Ферреро Вальднер після зустрічі у Брюсселі з прем’єр-міністром України.

Віктор Янукович зі свого боку заявив, що Україна залишається “неприхильним прибічником” інтеграції в ЄС.

На Віктора Януковича у Брюсселі чекали відразу два подарунки. Перший - Єврокомісія запропонувала сьогодні почати переговори з Києвом щодо розширеної угоди. По-друге, Єврокомісія оголосила про фінансування з Україною спільних енергетичних проектів. Серед іншого, йдеться про лічильники нафти та газу на українських кордонах.

Зі свого боку Брюссель очікує почути від нового українського прем’єра, як його уряд збирається здійснювати реформи і підтримувати європейську інтеграцію. Після зустрічі з керівником українського уряду комісар ЄС із зовнішніх відносин та політики сусідства Беніта Ферреро Вальднер: “Я була дуже рада почути, що Янукович чітко висловив зобов’язання проводити реформи. Ці політичні інституційні та економічні реформи є дуже важливими як для самої України, але також для Євросоюзу. А також для наших майбутніх відносин”.

Сам Янукович налаштований оптимістично і впевнений, що Україна і ЄС поступово рухаються назустріч один одному. Він заявив, що Україна розпочинає суттєві ринкові реформи, бореться з корупцією, а нова розширена угода, переговори щодо якої можуть розпочати пізніше, надасть можливість Україні створити зону вільної торгівлі з Євросоюзом, - сподівається Янукович.

Інтеграцію України до Європи він не хоче переводити в політичне протистояння між прозахідними та проросійськими настроями, а відстоює політичне об’єднання інтересів: “Україна не повинна бути тупиком в стосунках між Європою та Росією, як з однієї, так і з другої сторони. Будемо будувати міст”.
XS
SM
MD
LG