Доступність посилання

ТОП новини

У Таджикистані висунули перші три кандидатури для участі в президентських виборах 6 листопада


А таджицький лідер заявив журналістам, що визначиться зі своєю участю у виборах на з''їзді Народно-демократичної партії, який відбудеться 23 вересня.

У Таджикистані розпочалася виборча кампанія з виборів президента країни, які призначено на 6 листопада. Вже стали відомі перші три кандидатури, які планують боротися за посаду голови держави. Зокрема, кандидатом від Аграрної партії став віце-президент Академії сільгоспнаук Аміркул Каракулов, від Соціалістичної партії - викладач університету Абдухалім Гаффоров і від Партії економічних реформ - ректор інституту транспорту Олімджон Бобоєв.

Як вважають місцеві спостерігачі, навряд чи комусь із названих висуванців на президентський пост вдасться зібрати необхідні 160 тисяч підписів виборців для підтвердження офіційного статусу кандидата в Центрвиборчкомі. Всі три партії дуже невеликі, їх програми розпливчасті і не конкретні, тому не мають широкої підтримки в суспільстві, а імена партійних лідерів відомі лише у вузьких наукових колах.

Експерти вважають, що певне пожвавлення у виборчу кампанію внесуть правляча Народно-демократична партія, а також Комуністична партія і Партія ісламського відродження Таджикистану, з''їзди яких відбудуться наступного тижня. Всі три партії представлені в парламенті, мають підтримку певного електорату у всіх районах, мають досвід політичної боротьби. Спостерігачі вважають, що народні демократи висунуть кандидатуру свого голови - президента країни Емомалі Рахмонова. Сам таджицький лідер заявив журналістам, що визначиться зі своєю участю у виборах на з''їзді Народно-демократичної партії, який відбудеться 23 вересня.

Два всенародні референдуми, які пройшли в Таджикистані в 1999 і 2003 роках, дають формальне право нинішньому президенту обіймати вищий пост у державі ще два семирічні терміни - до 2020 року.
XS
SM
MD
LG