Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську в Акції солідарності, присвяченій черговій річниці зникнення опонентів влади, взяли участь декілька тисяч чоловік


У рамках акції відбувся концерт «Пісні Свободи», який в прямому ефірі транслювали практично всі впливові FM-станції Латвії.

У Мінську в Акції солідарності 16 вересня, присвяченій черговій річниці зникнення білоруських політиків і журналіста, взяли участь декілька тисяч чоловік. У рамках акції відбувся концерт «Пісні Свободи», який в прямому ефірі транслювали практично всі впливові FM-станції Латвії.

Під час свого виступу перед учасниками акції лідер об''єднаних демократичних сил Олександр Мілінкевич заявив, що «диктатуру можна перемогти тільки на площах» і закликав запалити свічки солідарності на Жовтневій площі столиці.

Через деякий час зникло освітлення, концерт був зірваний. Протестуючі попрямували на Жовтневу площу. По дорозі з площі Бангалор до центру міста правоохоронні органи затримали кількох учасників акції. Проте, на Жовтневій площі все ж таки зібралося декілька сотень молодих людей, які вишикувалися в ланцюжок із запаленими свічками в руках. ОМОН закликав їх розійтися, оскільки акція не санкціонована мінською владою. Пізніше міліція витіснила учасників акції з площі і повністю її перекрила.
XS
SM
MD
LG