Доступність посилання

ТОП новини

Більшість населення Придністров’я проголосувала за незалежність


Такі попередні результати референдуму у самопроголошеній республіці

Такі попередні результати референдуму у самопроголошеній республіці.

За об’єднання з Молдовою висловилися 2 відсотка виборців.

Подробиці - у повідомленні Влади Саюк:

"Поки що не можна говорити про офіційні попередні результати. Тому що ЦВК у Придністров’ї станом на вчорашній день оголосило лише явку виборців. Останній раз, коли представники ЦВК з’являлися до журналістів, це була 8-ма вечора. Вони повідомили, що на референдум прийшли близько 80 відсотків виборців.

Проте є дані екзит-полу, хоча його проводила не придністровська організація, а російська. За цими попередніми даними, 96 відсотків придністровців проголосували за незалежність і подальше входження до складу Росії.

Варто відзначити, що були присутні близько 130 спостерігачів, але не було жодних офіційних делегацій, не було представників від ОБСЄ. Не було офіційних спостерігачів від жодної країни: ні від Росії, ні від Молдови чи України.

Спостерігачі були від громадських організацій. Це означає, що вони не зможуть давати офіційних висновків, їхні висновки є дорадчими.

Зараз настрої у Придністров’ї такі, що вони хочуть приєднуватися до Росії. Вони вірять, що це єдиний шлях у напрямку їхнього кращого життя. По-перше, тут дуже добре пам’ятають російського генерала Лєбєдя, який припинив війну між Придністров’ям та Молдовою. По-друге, у березні цього року Україна запровадила, підтримавши Молдову, економічну блокаду Придністров’я. Тому на Україну тут дещо ображені.

Також придністровці вірять, що у Молдові жити значно гірше, ніж у Придністров’ї, що там нижчі пенсії. Над цим працює місцеве телебачення та місцеве радіо.

Тут дуже проросійські настрої, які підтримуються з боку влади, з боку російських організацій.

Дільниці відкрилися о 7 ранку, закрили їх о 8 вечора. Пройшло все дуже спокійно, навіть на більшості дільниць черг не було".
XS
SM
MD
LG