Доступність посилання

ТОП новини

Більшість виборців Придністров’я проголосували за незалежність та подальше приєднання до Росії


Як повідомив голова центрвиборчкому у самопроголошеній республіці Петро Денисенко, за це проголосували вчора на референдумі понад 97 відсотків електорату. Майже 95 відсотків, за даними ЦВК, не погоджуються на об’єднання з Молдовою. За ходом референдуму у Придністров’ї спостерігали близько 130 представників від російської громадської організації. Однак їхні висновки є дорадчими. Жодної офіційної делегації на референдумі не було


Як повідомив голова центрвиборчкому у самопроголошеній республіці Петро Денисенко, за це проголосували вчора на референдумі понад 97 відсотків електорату.

Майже 95 відсотків, за даними ЦВК, не погоджуються на об’єднання з Молдовою.

За ходом референдуму у Придністров’ї спостерігали близько 130 представників від російської громадської організації. Однак їхні висновки є дорадчими. Жодної офіційної делегації на референдумі не було.

Проросійське Придністров’я оголосило про незалежність від Молдови у 1990 році, відділилося від Молдовської республіки у 92-му, після короткотривалої війни.

У свою чергу Молдова та країни Заходу заявили про намір не визнавати референдум у Придністров’ї. Вони звернулися до Тирасполя з проханням відновити переговори з Кишиневом.

Незалежність Придністровського краю не визнала жодна держава.

Однак Російська Федерація неофіційно продовжує підтримувати придністровців. На їхній території досі перебувають близько 1 200 російських військових.
XS
SM
MD
LG