Доступність посилання

ТОП новини

Чи виграють Польща та Україна футбольний тендер на Європу – 2012?


Василь Зілгалов Прага, 19 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Чи готові Україна і Польща до футбольного чемпіонату Європи в 2012 році, право за яке вони змагаються? Цього тижня інспектори з Цюріха звітували про свої враження від поїздки українськими і польськими стадіонами.

Міністр спорту України Юрій Павленко ще не має точної інформації про результати цього закритого звіту.

Але, сказав він Радіо Свобода, після останньої зустрічі в Україні інспектори були дуже задоволені тим, що вони побачили в Україні, і перспективами доведення всіх спортивних об’єктів до того рівня, якого вони вимагають, до 2012 року.

Остаточне рішення УЄФА ухвалить 8 грудня, каже Юрій Павленко: «7 грудня буде презентація нашої заявки в штаб-квартирі УЄФА в Швейцарії. Не виключено, що у презентації будуть брати участь найвищі посадові особи держави».

Цього ж дня буде презентація і опонентів України – Угорщини разом із Хорватією та Італії.

Чи встигне Україна?

Українські вболівальники сподіваються на перемогу заявки своєї країни.

Але, на думку спортивних оглядачів, жоден із українських стадіонів поки не готовий приймати матчі Євро. Кількістю п’ятизіркових готелів Україна також не може похвалитися.

Але щось подібне було і з Португалією – та там чудово впоралися з довірою УЄФА в 2004 році.

Голова департаменту професійного футболу УЄФА Джорджо Маркетті заявив у Києві, що готовність міст і країни до такого турніру на даний момент не є пріоритетом: головне – бути готовим у 2012 році.

«Спільний» чемпіонат – не новина

Проведення чемпіонатів Європи з футболу на полях двох сусідніх країн не є новиною. Цей досвід уже мають Бельгія і Голандія. А наступний чемпіонат Європи 2008 року проводять спільно Австрія і Швейцарія.

А минулий чемпіонат 2004 року Португалія проводила сама.
XS
SM
MD
LG