Доступність посилання

ТОП новини

Президент України обіцяє сприяти розвиткові Одеси й області і не забуває й про євроінтеграцію.


Петро Каландирець Одеса, 18 серпня 2006 (RadioSvoboda.ua) – Президент України Віктор Ющенко і в перебігу відвідин Одещини не забував про зовнішньополітичні пріоритети. Він скритикував нещодавні заяви голови українського уряду Віктора Януковича у Брюсселі і наголосив на незмінності стратегічного курсу країни – на вступ до Європейського Союзу і НАТО.

Віктор Ющенко на брифінгу.
Віктор Ющенко закликав державних чиновників усіх рівнів не повертатися до політики останніх років, коли, за його словами, «весною ми крокуємо до однієї концепції інтеграції, а взимку до іншої». Це призводило до того, що Україну почали зневажати та не розуміти основ її курсу, наголосив президент.

Під час нетривалого брифінгу для журналістів у райцентрі Болграді Одеської області Ющенко висловив переконання: ніхто не нав’яже Україні дискусії щодо нової концепції безпеки. Адже, впевнений президент, Україна чітко визначилася у своїх європейських інтеграційних прагненнях.

«Я сумую з приводу заяв, зроблених прем’єр-міністром. Але хотів би нагадати, що управління зовнішньою політикою країни здійснює президент. Уряд, відповідно до указів президента і наявних законів, здійснює реалізацію цього курсу», – заявив Віктор Ющенко.

Україна не повинна забувати, наголосив він, що «у Європі перебувають наші друзі і наша політика європейських прагнень повинна розглядатися не як політика проти когось – мова йде про захист національних інтересів».

У першу чергу – проблеми регіону

Глава держави поставив на перше місце тему реалізації економічних проектів, покликаних сприяти відродженню Українського Придунав’я. Ідеться про активне використання його транспортних і транзитних можливостей.

Віктор Ющенко наголосив на необхідності використати концепції морських воріт держави, ключових дорожнього і повітряного вузла.

Президент назвав справжньою загрозою для Одеси і області темпи поширення ВІЛ – СНІДу і наголосив на необхідності розробити ефективні кроки протидії цьому негативному явищу.

Це ж стосується і теми безпритульності – явища, яке, за словами президента, не прикрашає цей край.

Учасники фестивалю «Бесарабія – 2006».
Президент потрапив і на фестиваль

Президента України під час його візиту в Одеську область очікувало справжнє дійство. Багато хто казав, що своєю красою регіональний фестиваль національно-культурних товариств «Бесарабія – 2006» у місті Болграді вразив їх.

І Віктор Ющенко висловив сподівання на те, що нинішній керівник обласної державної адміністрації приділить у своїй роботі особливу увагу збереженню культур і мов багатьох націй, що мешкають нині в регіоні.
XS
SM
MD
LG