Доступність посилання

ТОП новини

Одеса приймає паломників – хасидів.


Петро Каландирець Одеса, 20 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У Міжнародному аеропорту „Одеса” розпочалася реалізація програми прийому паломників – хасидів. Вона розрахована на чотири дні і передбачає прийом близько п”яти тисяч гостей.

Хасиди - паломники в Одеському аеропорту.
Напередодні єврейського нового року Рош ха-шана починається традиційне паломництво в Україну прихильників однієї з гілок юдаїзму – хасидів. Традиційним місцем паломництва хасидів є місто Умань у Черкаській області, де похований їхній духовний наставник, рабин Нахман. Цього року місцева влада очікує прибуття близько 16 тисяч прочан переважно з Ізраїлю та Сполучених Штатів Америки. Це люди різного віку і особливо багато дітей. Хасиди відомі строгістю молитви. Вони не припиняли виголошувати її навіть біля автобусів, які очікували їх біля приміщення аеропорту.

Усі три найближчі дні одеський аеропорт працює у особливому режимі. До прийому паломників тут ставляться з відповідальністю.

Генеральний директор підприємства Світлана Кобилянська повідомила, що тут зробили все можливе для їх безпеки та комфорту.

"Останнім часом почастішали теракти на територіях аеропортів у різних куточках світу. Тому у нас посилені заходи безпеки. Запроваджені чотири зразки контролю, які значно посилюють систему безпеки. Міністерство внутрішніх справ України виділило нам підрозділ. Працює спеціалізоване ДАЇ. Вони будуть супроводжувати автобуси з паломниками безпосередньо від будинку аеропорту до Умані, Черкаської області – на святі для них місця”, - повідомила Світлана Кобилянська.

Міжнародний аеропорт „Одеса” вже третій рік займається організацією прийому хасидів – паломників. Щороку кількість прочан зростає.
XS
SM
MD
LG