Доступність посилання

ТОП новини

Шляхом компромісів мають іти обидві сторони, а не вирішувати проблеми з позиції сили - Арсен Аваков.


Вікторія Маренич Харків, 20 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації, коментуючи політичну ситуацію в регіоні, зазначив, що не буде підтримувати наміри місцевих Рад звільнити голів райдержадміністрацій з політичних мотивів.

Арсен Аваков не коментує свою судову тяганину зі справою недовіри йому як керівникові облдержадміністрації з боку депутатів обласної ради. Говорить, що поки суд не виніс ухвалу, ця недовіра є тільки на папері, у рішеннях сесії. На його роботі розгляд справи в суді не позначився, впевнений Аваков. Проте стурбований бажанням деяких політичних сил прибрати владу в регіоні у свої руки:

(переклад) “Я розумію палке бажання деяких політичних діячів отримати контроль над владою в регіоні, проте хочу зазначити, спираючись на світовий досвід, що суспільство є здоровим, коли є баланс інтересів і баланс повноважень влади”.

Коментуючи заяви голови Харківської обласної Ради Васілія Салигіна про те, що голови райдержадміністрацій мають скласти повноваження, тому що належать до політичної сили, котра програла вибори в регіоні, Арсен Аваков заявив:

(переклад) “Я хочу заявити, що мої подання про відставку того чи іншого голови райдержадміністрації будуть базуватися виключно на результатах господарської діяльності і менеджерських якостях цього суб’єкта. Ніякі політичні аспекти не будуть братися мною до уваги”.

Про загальну ситуацію в Україні, що склалася навколо співпраці адміністрацій та місцевих рад, Арсен Аваков заявив, що в деяких випадках це є саботажем, а в деяких – відкритим тиском, що загрожує владі Президента:

(переклад) “Влада в Україні є під ударом завдяки непродуманим діям багатьох політиків, що призвели до так званої політичної реформи , яка створила суперпозицію сили між Урядом, Адміністрацією, Секретаріатом, Президентом. На мій погляд, вона має мало шансів на життя. Дорогою компромісів потрібно йти двом сторонам пліч-о-пліч, а не щоб хтось виступав з позиції сили і диктату”.

Аваков вважає, що шити нові мундири тим, хто вже бачить себе при владі з інших політичних сил, зарано.
XS
SM
MD
LG