Доступність посилання

ТОП новини

Земельні скандали в Криму тривають.


Володимир Притула Сімферополь, 21 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму тривають земельні скандали. Сьогодні постійний представник Президента в автономії Геннадій Москаль оприлюднив інформацію про спроби кримської влади передати підозрілим комерсантам цінні земельні ділянки на Південному узбережжі Криму.

Геннадій Москаль
Постійний представник Президента Геннадій Москаль сьогодні звернувся до міністра аграрної політики України Юрія Мельника з проханням заборонити виноробним радгоспам-заводам автономної республіки відчужувати на користь інших осіб державні землі.

Земельні махінації

Як повідомила прес-служба Представництва, приводом для цього стала ухвала кримського уряду від 12 вересня зібрати матеріали для узгодження місця будівництва рекреаційного комплексу фірми «ЮБКстрой» на земельній ділянці площею понад гектар із земель Лівадійського державного заводу-радгоспу.

Як заявив Геннадій Москаль: «Перевіркою встановлено, що це товариство з обмеженою відповідальністю, зареєстроване в Дніпропетровську тільки наприкінці серпня нинішнього року за адресою житлового будинку, на банківських рахунках не має жодної гривні. Офіс фірми знайти не вдалося. Ні будтехніки, ні іншої власності „ЮБКстрой“ не має. Це так звана одноденка, через яку земля з державної власності різними маніпуляціями переходить у приватну власність».

Зараз на розгляді Верховної Ради АРК перебувають матеріали, де той самий радгосп-завод «Лівадія» і Алуштинський завод ефіроолійних культур надали зі своїх земель майже два гектари для створення садово-дачного кооперативу людям, які ніколи на цих підприємствах не працювали, а також на підставних осіб.

Геннадій Москаль повідомив і про цю оборудку: «Перевіркою встановлено, що садово-дачний кооператив – це ширма для переходу землі з державної власності в приватну, а фактично за цим стоїть якась фірма під назвою „Ренесанс“».

Представник Президента також звернувся до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з пропозицією терміново створити представництво Фонду державного майна України в Криму і передати йому всі державні установи, підприємства та організації, що діють на території автономії. Зараз вони перебувають у підпорядкуванні Фонду майна АРК, який контролює кримська влада.

Чи зреагує кримська влада?

Поки що представники кримського уряду і парламенту попри прохання журналістів не коментують закиди Геннадія Москаля.

Але з парламентських джерел стало відомо, що уже в цю п’ятницю Верховна Рада автономії на своєму пленарному засіданні розгляне справу з наданням цінної південнобережної землі низці комерційних фірм.
XS
SM
MD
LG