Доступність посилання

ТОП новини

Неготовність України приєднуватися до плану дій членства в НАТО – це позиція Верховної Ради


І сьогодні саме парламент визначає практично засади внутрішньої і зовнішньої політики. Так прокоментував сьогодні у Брюсселі прем’єр-міністр України Віктор Янукович свої заяви щодо Альянсу. За його словами, вступ України до НАТО може бути наслідком проведеного в Україні референдуму.


Так прокоментував сьогодні у Брюсселі прем’єр-міністр України Віктор Янукович свої заяви щодо Альянсу.

Прем’єр-міністр, відповідаючи на запитання журналістів щодо неготовності України приєднатися до НАТО Янукович заявив:

“Питання моєї заяви під час минулого візиту в Брюссель було погоджене радою коаліції. Це позиція коаліції в парламенті, за яку проголосували. І сьогодні саме парламент визначає практично засади внутрішньої і зовнішньої політики”.

За його словами, вступ України до НАТО може бути наслідком проведеного в Україні референдуму.

Під час зустрічі з головою Європарламенту Хосе Борелем та керівником Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу український прем’єр зазначив, що Україна має йти складним шляхом реформ, щоб досягти стратегічної мети - вступити до ЄС.

Баррозу запевнив, що Єврокомісія підтримуватиме встановлення верховенства права в Україні, боротьбу в країні з корупцією, створення хорошого клімату для бізнесу. Голова Єврокомісії вважає, що справа не в персоналіях, а в обраному курсі нового уряду:

“Для Єврокомісії має значення не партія А чи партія Б, не персона А чи персона Б. Що важливо, так це відданість нашим спільним цінностям демократії, верховенству права, відкритості наших економік тощо. Я дуже радий, що новий уряд висловив зобов’язання України провести політичні та економічні реформи, дотримуватися європейських цінностей і будувати європейське майбутнє України”.
XS
SM
MD
LG