Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ проголосив про створення міжфракційної опозиції в парламенті


За словами Юлії Тимошенко, до неї увійшли фракції БЮТ у Верховній Раді та двоє соціалістів – Йосип Вінський та Галина Гармаш. Напередодні СПУ виключила з партії Вінського. Фракція “Наша Україна” заявила, що не визначилася зі своїм статусом.


Очолила опозицію Юлія Тимошенко, її заступниками обрали Йосипа Вінського, Олександра Турчинова та Миколу Томенка.

“Сьогоднішній день може стати днем опозиції в Україні і наступні періоди. Тому що ми сьогодні подбаємо про те, щоб не тільки для нашої команди, а й для всіх наступних опозиційних команд, були зроблені чіткі законодавчі кроки, чіткі організаційні кроки, які дозволять в усі майбутні періоди владі бути прозорою, підконтрольною та відповідальною”, – заявила у п’ятницю Юлія Тимошенко.

До міжфракційної опозиції, крім фракції БЮТ, увійшли двоє соціалістів – Йосип Вінський та Галина Гармаш.

Напередодні СПУ виключила з партії Вінського. А пані Гармаш мають виключити найближчими днями, - повідомив сьогодні Василь Цушко, лідер фракції.

Про завдання новоствореної опозиції – Йосип Вінський сказав:

“Ми маємо намір врятувати Україну від повороту до авторитарного режиму. 10 років вибудовувався авторитарний режим Кучми. Ми чітко записали в нашій декларації: 1 – ідея демократії, ідея європейського вибору. Європейські цінності є для нас основною. 2 - ми вважаємо, що опозиція у Верховній Раді буде тим ядром, яке дасть можливість усьому народу України, всьому українському політикуму об’єднатися навколо неї і повернути назад демократичний вектор розвитку держави”.

У Верховній Раді більшість складає антикризова коаліція, до якої увійшли Партія регіонів, соціалісти та Компартія.

Фракція “Наша Україна” заявила, що не визначилася зі своїм статусом. Представник “Нашої України” Михайло Поживанов:

“Ми розглядали документи, але водночас ми рішення з цього приводу ще не ухвалювали. На початку жовтня, швидше за все, ми зберемося і розглянемо це питання. В антикризову коаліцію ми не підемо”.
XS
SM
MD
LG