Доступність посилання

ТОП новини

Віктору Януковичу не вдалося домовитися про ціну на газ для України


За словами прем’єр-міністра Віктора Януковича, Україна наразі не готова повністю перейти на європейські ціни. Напередодні Кабмін заявляв, що наступного року розраховує платити не менше 135 доларів за тисячу кубометрів. Зараз Київ платить за імпортований газ 95 доларів за тисячу кубометрів.


Зустрічі у п’ятницю у Москві українського прем’єра Віктора Януковича з керівником уряду Росії та головою “Газпрому” не дали жодних результатів щодо майбутніх цін на газ.

Російський прем’єр Михайло Фрадков сказав, що сторони шукають компромісу, “який би задовольняв споживачів газу в Україні, вписувався б у раніше погоджені формули і в умови ринкових стосунків”.

Віктор Янукович стверджує що переговори щодо ціни на газ завершаться у жовтні. А про ціни в наступному 2007 році, то ще є досить часу, щоб про це домовитися, - каже український прем’єр.

Кабінет Міністрів України заявляв, що наступного року розраховує платити не менше 135 доларів за тисячу кубометрів російського газу.

За словами прем’єр-міністра Януковича, Україна наразі не готова повністю перейти на європейські ціни.

На сьогоднішній день, за імпортований газ Київ платить 95 доларів за тисячу кубометрів. Західна Європа платить 235-260 доларів за тисячу кубометрів газу.
XS
SM
MD
LG