Доступність посилання

ТОП новини

В Будапешті відбулася найчисленніша за цей тиждень акція протесту з вимогою відставки прем’єра


У мітингу на площі перед парламентом Угорщини зібралися близько півсотні тисяч демонстрантів.

В угорській столиці в суботу пройшла найбільша цього тижня демонстрація протесту, учасники якої вимагали відставки прем’єр-міністра країни Ференца Дюрчаня. У мітингу на площі перед парламентом Угорщини зібралися близько півсотні тисяч демонстрантів. Очікувалося, що на акцію протесту зберуться вчетверо більше противників нинішнього уряду, однак опозиційна право-національна партія ФІДЕС скасувала свій мітинг, який було заявлено, через небезпеку насильницьких дій.

Масові акції протесту в Будапешті тривають вже майже тиждень. Вони розпочалися після того, як телебачення оприлюднило уривки з промови прем’єра Ф. Дюрчаня перед його соціалістичною партією, в якій він зізнається, що казав неправду під час передвиборчої кампанії, аби гарантувати своє переобрання.

Лідер опозиції Віктор Орбан від партії ФІДЕС не брав участі в суботній демонстрації. В радіоінтерв’ю він заявив, що не хотів викликати підозри, ніби протести організовані його політичною силою. В. Орбан виступив за створення в Угорщині перехідного уряду з експертів.
XS
SM
MD
LG