Доступність посилання

ТОП новини

І. Коліушко: Закон про Кабінет міністрів має передбачити розподіл адміністративних і політичних функцій


«Завдання державного секретаря - керувати апаратом міністерства. Урядові органи йому не підпорядковані. Вони мають працювати самостійно на підставі закону і відповідати безпосередньо перед міністром», - сказав І. Коліушко.

Таку думку в інтерв''ю газеті «Кіевскій телеграфъ» висловив керівник Головної служби політики інституційного розвитку Секретаріату Президента України Ігор Коліушко. На його думку, «апарат міністерства має займатися обслуговуванням міністра: готувати концепцію розвитку тієї чи іншої сфери, проекти нормативних актів. Функції, які мають зовнішнє адміністративне спрямування, - видача дозволів, реєстрація, безпосереднє управління якимись об''єктами, - мають бути винесені за рамки апарату міністерства».

Кажучи про статтю проекту, що стосується врегулювання діяльності державних секретарів, І. Коліушко зазначив: «Міністр повинен здійснювати політичне керівництво, визначати стратегію розвитку сфери, за яку він відповідає, напрямок реформ. А держсекретар має бути державним службовцем, який не змінюється у зв''язку з приходом або усуненням з посади міністра. Він призначається на посаду за результатами відкритого конкурсу, що проводиться Головною державною службою. Міністр подає кандидатуру переможця цього конкурсу на затвердження Кабінету міністрів. При цьому в нього ще є право накладати вето на кандидатуру претендента, якщо той не до вподоби. Уряд розглядає кандидата за поданням міністра і затверджує його на цій посаді». «Завдання державного секретаря - керувати апаратом міністерства. Урядові органи йому не підпорядковані. Вони мають працювати самостійно на підставі закону і відповідати безпосередньо перед міністром», - сказав І. Коліушко.
XS
SM
MD
LG