Доступність посилання

ТОП новини

На українсько-румунському кордоні відкривається новий пункт пропуску


Як повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олег Гаваші, офіційне відкриття пункту “Солотвино - Сігету Мармацієй” запланували на початок жовтня

Як повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олег Гаваші, офіційне відкриття пункту “Солотвино - Сігету Мармацієй” запланували на початок жовтня.

Донедавна закарпатським румунам, які мають родичів у Румунії, доводилося долати сотні кілометрів до найближчого пункту пропуску, аби потрапити закордон. Однак українська сторона не готова до відкриття нових пунктів пропуску на жодній ділянці кордону, каже глава Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші: “Якщо угорці роблять з розрахунком на те, що в перспективі туди підтягнуть дороги, то ми відкриваємо пункт переходу, а потім думаємо, як владнати туди дороги”.

За словами Олега Гаваші, Закарпаттю не вистачає грошей на будівництво прикордонної інфраструктури. І мова, в першу чергу, про автомобільні дороги та під’їзди. Голова Закарпаття каже, що держава мусить розробити програму розвитку прикордонної інфраструктури. Пункт пропуску “Солотвино-Сігету Мармацієй” буде другим на українсько-румунському кордоні”.
XS
SM
MD
LG