Доступність посилання

ТОП новини

«Ситий голодному не вірить». На Дніпропетровщині — акції протесту проти підвищення комунальних тарифів.


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 27 вересня 2006 року (RadioSvoboda.Ua) — На Дніпропетровщині сьогодні акції протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Найчисленніший, двотисячний, мітинг відбувся у Кривому Розі. Під стінами Дніпропетровської міської ради зібралося набагато менше незгодних із новими цінами.

Пікет у Дніпропетровську.
«Депутате, думай про народ», «Ні — підвищенню цін», «Ситий голодному не вірить» — із такими плакатами прийшли до міськради кілька десятків літніх дніпропетровців.

Офіційний організатор акції — Прогресивна соціалістична партії Наталії Вітренко. Однак учасники протесту кажуть, що не всі вони є прихильниками саме цієї політичної сили і що їх об’єднує бажання призупинити дію нових тарифів на тепло і воду, запроваджених міськвиконкомом.

Пані Катерина, колишня ув’язнена німецького концтабору, мешкає одна у двокімнатній квартирі. Каже: якщо їй знімуть пільги і тарифи подорожчають, то вся її пенсія — 400 гривень — піде тільки на оплату житла.

Де взяти гроші, коли не підвищувати тарифи?

Однак міська влада, попри мораторій парламенту на підвищення тарифів, свого рішення щодо здорожчання комунальних послуг скасовувати не збирається.

Низькі тарифи ставлять під загрозу початок опалювального сезону, переконаний директор міських теплових мереж Микола Шипка. Він не уявляє, як починати опалювальний сезон, якщо сьогодні «Нафтогаз України» відпускає газ по 686 гривень, а в тарифі для населення — 210 гривень за тисячу кубів. «Якщо не підвищувати тариф, то треба знайти джерело компенсування різниці в тарифі», — каже він.

Пікетувальники до аргументів комунальників не дослухались і вирішили почати оскаржувати ухвалу міської ради підвищувати тарифи у судовому порядку.
XS
SM
MD
LG