Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін обiцяє знизити тарифи на комунальні послуги


Про це на засіданні уряду заявив віце-прем’єр, міністр будівництва, архітектури й житлово-комунального господарства Володимир Рибак. За його словами, Кабмін пропонує парламенту скасувати мораторiй на пiдвищення тарифiв. Тим часом прем’єр Віктор Янукович наголосив на стані підготовки до зими у регіонах.


Про це на засіданні уряду заявив віце-прем’єр, міністр будівництва, архітектури й житлово-комунального господарства Володимир Рибак.

За його словами, Кабмін пропонує парламенту скасувати мораторiй на пiдвищення тарифiв. Тим часом прем’єр Віктор Янукович наголосив на стані підготовки до зими у регіонах:

“Ми створюємо в уряді центральний оперативний штаб. Я також зобов’язую керівників областей створити регіональні штаби, які будуть працювати в кожній області і в кожному районі. Я вимагаю, щоб всіх керівників місцевих штабів було попереджено про персональну відповідальність”.

Вiдпускнi цiни на газ та електроенергiю для населення в Українi не переглядали впродовж семи років. Уряд Юрiя Єханурова на початку цього року почав поетапно приводити тарифи на газ та електроенергiю для населення до економічно обґрунтованого рівня.

Національна комісія регулювання електроенергетики з травня пiдвищила цiни на газ на 25%, а з липня - ще на 85%. Крім того, зросли тарифи на електроенергiю для населення на 25% з травня й ще на 25% - з вересня цього року.

У декількох регіонах України тривають акції протесту проти підвищення цін на комунальні послуги.
XS
SM
MD
LG