Доступність посилання

ТОП новини

Львів відзначає своє 750-річчя. Мешканців і гостей Львова привітав Президент України Віктор Ющенко


Глава Української держави побажав Львову, щоб він і далі стояв на сторожі того, щоб українці не стали малим народом. «На сторожі того, щоб не стати малим народом, стоїть місто Львів», – наголосив Президент. А свій виступ він закінчив словами: «Я люблю й вітаю тебе, мій дорогий Львів!».


«Я поздоровляю королівське місто Данила (Галицького, засновника Львова) зі 750-річчям», – урочисто заявив Глава Української держави, виступаючи на торжествах у Львівському оперному театрі.

Віктор Ющенко подякував президентам Литви Валдасу Адамкусу та Польщі Леху Качиньському за те, що вони відвідують Львів у день його ювілею.

Він подякував всім тим, хто зібрався в залі за їхню любов до міста. Президент також подякував представникам усіх народностей, які мають відношення до Львова, зокрема полякам, литовцям, вірменам та євреям.

Віктор Ющенко побажав Львову, щоб він і далі стояв на сторожі того, щоб українці не стали малим народом.

«На сторожі того, щоб не стати малим народом, стоїть місто Львів», – наголосив Президент. А свій виступ він закінчив словами: «Я люблю й вітаю тебе, мій дорогий Львів!».


Після Ющенко з вітаннями виступив Президент Польщі Лех Качиньський, який нагадав, що в цьому місті народилося й жило багато поляків.

Також із привітанням виступив Президент Литви Валдас Адамкус.

Із нагоди 750-річчя у Львові проходять кілька фестивалів: «Львів - столиця ремесел» та «Львівська підкова-2006», фолк-джазовий фестиваль «Флюгери Львова».

Також у «Шевченківському гаю» відбувається «Свято меду».

Львів продовжить святкування 750-річчя 1 жовтня. У Львові проживає близько 800 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG