Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії вважає, що Росія “надто гостро” реагує на арешт російських військових


Перед цим президент Росії Володимир Путін назвав дії грузинської влади “державним тероризмом”. На його думку, Тбілісі провокує Москву з надією на іноземну підтримку. Михаїл Саакашвілі подібні заяви спростовує


Перед цим президент Росії Володимир Путін назвав дії грузинської влади “державним тероризмом”. На його думку, Тбілісі провокує Москву з надією на іноземну підтримку.

Михаїл Саакашвілі подібні заяви спростовує. Напередодні посол Грузії в Україні Григол Катамадзе в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив про напад на грузинське посольство у Москві:

Нас дійсно турбує безпека наших дипломатів у Росії. Те, що вчора відбулося у Москві, у світовій столиці – це акт вандалізму, інакше не назвеш. У нашому посольстві вибили скло, закидали його головами свиней, і водночас російське МЗС дає нам ноту про те, що гарантує безпеку нашого дипломата”.

За словами Катамадзе, російські урядовці відмовилися зустрітися в Москві з представниками грузинського МЗС для обговорення ситуації, що склалася.

Євросоюз, ОБСЄ, а також Україна закликали Грузію та Росію до швидкого врегулювання конфлікту.

Шістьох російських офіцерів затримали у Тбілісі минулого тижня. Їх звинуватили у шпигунстві. Інцидент викликав загострення відносин між країнами.
XS
SM
MD
LG