Доступність посилання

ТОП новини

“Наша Україна” заявляє про умови свого входження до коаліції


“Наша Україна” ніколи не буде примітивною ширмою для антикризової коаліції. Про це заявив сьогодні один з лідерів нашоукраїнців Анатолій Кінах. Раніше лiдер фракцiї “Нашої України” Роман Безсмертний повідомив, що “Наша Україна” перейде в опозицiю, якщо переговори зi створення широкої коалiцiї будуть безуспiшними


Блок політичних партій увійде до широкої більшості, лише за умови, що у коаліційну угоду увійдуть всі пункти Універсалу національної єдності.

Про це заявив сьогодні один з лідерів нашоукраїнців Анатолій Кінах:

“Наша Україна” ніколи не буде примітивною ширмою для антикризової коаліції. Ми вважаємо, що у держави є шанс вийти в напрямок стратегії національної єдності і ми не маємо права втратити цей шанс. Виходячи з вищезазначених позицій, ми будемо формувати остаточне рішення, включаючи процедури, які стосуються партій, що входять в політичний блок “Наша Україна”. І на цьому тижні, я вважаю це принциповим, треба ставити крапку і ухвалювати остаточне рішення”.

Раніше лiдер фракцiї “Нашої України” Роман Безсмертний повідомив, що “Наша Україна” перейде в опозицiю, якщо переговори зi створення широкої коалiцiї будуть безуспiшними

За його словами, зараз виникають проблеми з виконанням положень Універсала національної єдності, підписаного влітку. Безсмертний наголосив, що “Наша Україна” наполягає на тому, аби текст Універсала у повному обсязі внесли в текст майбутньої коаліційної угоди.

За словами Безсмертного, завтра відбудеться наступне засідання політради партії, на якому в разі невиконання вимог “Нашої України” він готовий ініціювати перехід в опозицію.

А один із чільних представників Партії регіонів Євген Кушнарьов заявив сьогодні, що нову коаліційну угоду підпишуть, якщо “Наша Україна” порозуміється з комуністами:

“Ми від пунктів Універсалу не відмовляємося. Але Універсал – це є результат компромісів різних політичних сил разом з президентом. Я нагадую, що один із учасників нашої коаліції, а саме КПУ, підписала цей Універсал з шістьма суттєвими зауваженнями. Тому проблема тут швидше по осі “Нашої України” та позиції комуністів. Тож, якщо буде знайдений компроміс – буде підписаний новий текст коаліційної угоди”.

Переговори про створення широкої коаліції, за участю Партії регіонів, КПУ, СПУ та “Нашої України” тривають вже місяць.
XS
SM
MD
LG