Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз закликає Росію та Грузію сісти за стіл переговорів


Член Єврокомісії Беніта Ферреро-Вальднер, перебуваючи у Тбілісі, заявила, що ЄЄ готовий виступити посередником у врегулюванні суперечливих питань між Росією та Грузією. Сполучені Штати закликали Росію та Грузію “утриматися від агресивної риторики”.

Член Єврокомісії Беніта Ферреро-Вальднер, перебуваючи у Тбілісі, заявила, що ЄЄ готовий виступити посередником у врегулюванні суперечливих питань між Росією та Грузією.

Сполучені Штати закликали Росію та Грузію “утриматися від агресивної риторики”.

За повідомленням російських ЗМІ, президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом США Джорджем Бушем заявив, що Москва вважає неприйнятною будь-яку підтримку іншими державами політики Грузії.

Напередодні до Москви доставили 4-х російських офіцерів, звільнених учора з-під варти у Грузії, де їх звинуватили у шпигунстві.

Грузинська влада передала офіцерів голові ОБСЄ Карелу де Гюхту, який прибув до Тбілісі. Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі назвав звільнення росіян жестом доброї волі, заявивши при цьому, що Грузія має вагомі докази їхньої вини.

Міністр оборони Росії Сергій Іванов, який зустрічав офіцерів в аеропорту в Москві, знову назвав дії грузинської влади провокацією. Він також зазначив, що це, можливо, був останній авіарейс із Грузії – у зв’язку з тим, що Росія припинила транспортне й поштове сполучення з цією країною.
XS
SM
MD
LG