Доступність посилання

ТОП новини

Парламент скасував заборону на підвищення житлово-комунальних тарифів


Відтепер, як і раніше, місцева влада сама зможе регулювати ціни на комунальні послуги для населення. За сьогоднішнє рішення проголосували 249 депутатів. Голосували Партія регіонів, соціалісти та комуністи. Хоча ще вчора КПУ заявляла, що не підтримає цю постанову.Опозиція вважає таке рішення незаконним. Лідерка БЮТу Юлія Тимошенко заявила про намір оскаржити його у Конституційному Суді.


Відтепер, як і раніше, місцева влада сама зможе регулювати ціни на комунальні послуги для населення. За сьогоднішнє рішення проголосували 249 депутатів. Голосували Партія регіонів, соціалісти та комуністи. Хоча ще вчора КПУ заявляла, що не підтримає цю постанову.

Опозиція вважає таке рішення незаконним. Лідерка БЮТу Юлія Тимошенко заявила про намір оскаржити його у Конституційному Суді.

Отож тепер питання: чи підтримуватиме спікер Олександр Мороз законопроект, який подолав вето Президента на мораторій про заборону підвищувати комунальні послуги, відпало саме собою.

Уряд пообіцяв знизити тарифи на газ для населення на 75 гривень, вони будуть диференційованими. Однак це не стосуватиметься опалення.

З початку року ціни на житлово-комунальні послуги для населення зросли у 2,5 рази. До кінця року очікується подальше зростання.
XS
SM
MD
LG