Доступність посилання

ТОП новини

НАТО хоче, щоб Україна продовжувала політику євроатлантичної інтеграції та проводила реформи


Про це заявив Генеральний секретар Альянсу Яап де Хооп Схеффер під час зустрічі з міністром оборони України Анатолієм Гриценком:

“Досягнення подальшого прогресу залежатиме від конкретних дій, від надання достатніх ресурсів. Як відомо, НАТО готове допомагати Україні впроваджувати всеосяжні реформи, але поступ, звичайно, залежатиме від енергії зобов’язань нового українського уряду”.

Український міністр оборони Анатолій Гриценко запевнив представників альянсу, що обраний Україною курс оборонної політики безпеки є незмінним і незворотнім. За його словами, Київ поставив тут три мети: завершити заплановану реформу армії і сектору безпеки, продовжувати брати активну участь у створенні безпеки в регіоні та світі.

“І третя наша стратегічна мета – отримати повне членство в НАТО. Ми не сумніваємось, що досягнемо ці три мети. Коли, як швидко – це, щиро кажучи, здебільшого залежить від України,” – заявив Гриценко.

Окрім оборони і безпеки, учасники зустрічі говоритимуть про громадянське суспільство і мають підписати лист про наміри співпрацювати у цій галузі.
XS
SM
MD
LG