Доступність посилання

ТОП новини

Тарифи у житлово-комунальній сфері Криму найнижчі в Україні, а борги – найбільші.


Володимир Притула Сімферополь, 5 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Тарифи у житлово-комунальній сфері Криму найнижчі в Україні, а борги – найбільші. Все це на тлі бездіяльності місцевої влади може призвести до того, що зимуватимуть кримчани без тепла, газу, електрики та води. Так вважає представник Президента України в Криму Геннадій Москаль. Кримські урядовці після зняття Верховною Радою України мораторію на підвищення тарифів дивляться на зимові перспективи з більшим оптимізмом.


Якщо кримська влада не врегулює тарифну політику, то, як вважає постійний представник Президента України Геннадій Москаль, взимку на житлово-комунальне господарство Сімферополя та інших населених пунктів автономії чекає катастрофа. За повідомленням прес-служби Представництва, щоб забезпечити тепло в оселях сімферопольців, тарифи на його постачання слід підняти щонайменше у чотири рази.

За словами Геннадія Москаля, якщо тарифи не прирівняти до економічно-обґрунтованих витрат, то компанія “Кримтеплокомуненерго” збанкрутіє. Він вважає, що існує два шляхи вирішення цієї проблеми. Або місцевим органам влади слід підняти тарифи, або дотувати різницю з місцевих бюджетів, але досі не робилося ні те, ні інше.

І депутати, й урядовці за підвищення тарифів, але чужими руками

У Сімферопольській міськраді вважають ситуацію складною, але не безнадійною. В управлінні ЖКГ кажуть, що тарифи треба піднімати, і чим швидше, тим краще. Водночас більшість сімферопольських депутатів наполягають на тому, щоб рішення про це ухвалив уряд автономії, а ще краще – Кабінет міністрів України.

Урядовці ж кажуть, що це справа місцевої влади, але вже готують свої пропозиції. У Міністерстві ЖКГ Криму два тижні як з’явився новий глава – колишній віце-мер Сімферополя Володимир Баженов. Він стверджує, що цю зиму кримчани переживуть без серйозних проблем.

Поки посадовці сперечаються, Сімферополем ширяться чутки про зростання тарифів на житлово-комунальні послуги у 10 разів. Переважна більшість кримчан категорично проти будь-якого підвищення тарифів. Вони кажуть, що представники нинішньої кримської влади перед виборами обіцяли їм зовсім інше.
XS
SM
MD
LG