Доступність посилання

ТОП новини

Російсько-грузинський конфлікт породжує в Росії хвилю ксенофобії, - президент Грузії


В учорашньому інтерв’ю агентству “Ройтерз” Саакашвілі нагадав про недавні заходи, вжиті російською владою. Зокрема, про зміцнення Росією візового режиму для громадян Грузії

Про це Михаїл Саакашвілі заявив в інтерв’ю новинній агенції “Ройтерз”:

"Те, що мене наразі дійсно хвилює, так це ксенофобія, що виникає в Росії. Це не схоже на цивілізований поступ. Думаю, вона повинна турбувати не тільки Грузію, але й світову спільноту”.

Заступник голови Федеральної міграційної служби Росії Михаїл Тюркін однак вважає закиди Саакашвілі безпідставними:

“Гноблень за національною ознакою, звичайно, не існує, оскільки усі дії, до яких вдаються Федеральна міграційна служба та Міністерство внутрішніх справ Росії, виконуються у чіткій відповідності до чинного законодавства і норм міжнародного права. Тобто наразі навіть з боку представників посольств і консульств претензій до нашої роботи нема”.

Російсько-грузинський конфлікт загострився минулого тижня, коли грузинська сторона затримала чотирьох російських офіцерів за звинуваченням у шпигунстві.

Натомість Росія тимчасово припинила транспортне та поштове сполучення із Грузією, скасувала квоти на проживання і трудову діяльність в країні грузинських громадян і закрила низку грузинських закладів у Москві.
XS
SM
MD
LG