Доступність посилання

ТОП новини

Рада Безпеки ООН почала зустріч щодо ядерних випробувань Північної Кореї


Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе виступив за жорстку реакцію на дії КНДР. НАТО і ООН разом із 15-ма світовими державами засудили ядерні випробування Північної Кореї. Пхеньян здійснив підземний вибух сьогодні вранці. Україна також засудила ядерні випробування Північної Кореї.


Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе виступив за жорстку реакцію на дії КНДР:

"В ООН Японія докладатиме всіх зусиль для застосування санкцій, зокрема, наполягатиме на негайному укладанні жорсткої резолюції разом із низкою країн-однодумців,” – заявив японський прем’єр.

Представник Франції в ООН приєднався до ідеї тиску на Північну Корею.

НАТО і ООН разом із 15-ма світовими державами засудили ядерні випробування Північної Кореї

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер у понеділок заявив:

"Я засуджую ці ядерні випробування настільки, наскільки це можливо. Це виклик міжнародній спільноті, яка просила Північну Корею їх не проводити. Це неприпустимо. Це загроза не тільки регіональним, але й світовим миру та безпеці. Ми вимагатимемо від міжнародної спільноти найсуворішої реакції”.

Тайвань висловив страх перед випробуваннями і заявив, що вони можуть підірвати безпеку в регіоні.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт назвав дії Північної Кореї “навмисною провокацією міжнародної спільноти”.

Верховний комісар із закордонних справ та безпеки Євросоюзу Хав’єр Солана стурбований долею громадян Північної Кореї:

"Це дуже погана новина також для народу Північної Кореї. Уряд країни витрачає купу грошей на речі, що не йдуть на користь людям, які продовжують голодувати. Ми чітко заявляємо: якщо лідери Північної Кореї справді хочуть слугувати людям своєї країни, то їхні дії свідчать про подвійні стандарти влади”.

США назвали дії Північної Кореї “провокацією” та закликали Раду Безпеки ООН до негайних дій.

Прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер назвав ядерні випробування “абсолютно безвідповідальними”.

Міністр закордонних справ Франції Філіп Дуст-Блазі вважає дії Північної Кореї “такими, що підривають міжнародну безпеку”.

Своє незадоволення ядерними випробуваннями Північної Кореї висловили також Японія, Австралія, Індія, Швеція, Норвегія, Китай і Тайвань.

Говорить речник президента Південної Кореї:

"Не дивлячись на те, що ми та світова спільнота неодноразово попереджали Північну Корею не проводити ядерні випробування, сьогодні країна це зробила. Наш уряд вживатиме суворих заходів у відповідності до принципу нашої країни: не дозволити Північній Кореї мати ядерну зброю”.

Україна засуджує ядерні випробування Північної Кореї

Як ідеться у заяві українського Міністерства закордонних справ, продовження випробувань може призвести до негативних наслідків, насамперед, для самої КНДР.

Пхеньян здійснив підземний вибух сьогодні вранці.

Розвідка Південної Кореї та США зафіксувала на місці випробувань сейсмічну активність у три із половиною бали за шкалою Ріхтера.

До сьогодні офіційний Пхеньян лише повідомляв про наявність в нього ядерної зброї, але не проводив випробувань.
XS
SM
MD
LG