Доступність посилання

ТОП новини

Ядерні випробування Північної Кореї засудили вже 10 країн


США назвали дії Північної Кореї “провокацією” та закликали Раду Безпеки ООН до негайних дій. Прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер назвав ядерні випробування “абсолютно безвідповідальними”. Україна засуджує ядерні випробування Північної Кореї.

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер наголосив:

"Я засуджую ці ядерні випробування настільки, наскільки це можливо. Це виклик міжнародній спільноті, яка просила Північну Корею їх не проводити. Це неприпустимо. Це загроза не тільки регіональним, але й світовим миру та безпеці. Ми вимагатимемо від міжнародної спільноти найсуворішої реакції”.

Представники Міністерства закордонних справ Китаю наголосили, що країна рішуче виступає проти ядерних випробувань і закликали Північну Корею повернутись до шестисторонніх переговорів щодо її ядерного питання.

Японія вважає, що дії Північної Кореї “не можна вибачити”, оскільки вони “серйозно загрожують” безпеці в регіоні.

Тайвань висловив страх перед випробуваннями і заявив, що вони можуть підірвати безпеку в регіоні.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт назвав дії Північної Кореї “навмисною провокацією міжнародної спільноти”.

Норвегія закликала Раду Безпеки ООН порушити питання північнокорейської ядерної програми на своєму засіданні.

Комісар із закордонних справ та безпеки Євросоюзу Хав’єр Солана стурбований долею громадян Північної Кореї:

"Це дуже погана новина також для народу Північної Кореї. Уряд країни витрачає купу грошей на речі, що не йдуть на користь людям, які продовжують голодувати. Ми чітко заявляємо: якщо лідери Північної Кореї справді хочуть слугувати людям своєї країни, то їхні дії свідчать про подвійні стандарти влади”.

Міністр закордонних справ Франції Філіп Дуст-Блазі заявив:

"Невдовзі ми проведемо переговори з нашими партнерами з Ради Безпеки ООН, щоб погодити реакцію на ядерні випробування Північної Кореї. Вони становлять значну проблему для міжнародної безпеки, враховуючи те, що Рада Безпеки ООН 6-го жовтня вже просила Північну Корею не проводити випробування”.

Президент Росії Володимир Путін сказав, що дії Північної Кореї завдали “величезної шкоди” намаганням зупинити розповсюдження зброї масового знищення.

Україна засуджує ядерні випробування Північної Кореї.

Як ідеться у заяві українського Міністерства закордонних справ, продовження випробувань може призвести до негативних наслідків, насамперед, для самої КНДР.

Північна Корея здійснила підземний вибух сьогодні вранці.

Розвідка Південної Кореї та США зафіксувала на місці випробувань сейсмічну активність у три із половиною бали за шкалою Ріхтера.

До сьогодні Північна Корея лише повідомляла про наявність в неї ядерної зброї, але не проводила випробувань.
XS
SM
MD
LG