Доступність посилання

ТОП новини

Спікер грузинського парламенту Ніно Бурджанадзе закликає європейські країни допомогти Грузії у вирішенні конфлікту з Росією та поставити Росію у «цивілізовані рамки»


За її словами, інакше слідом за Грузією жертвами російської політики можуть стати і Україна, і інші європейські держави.

Ніно Бурджанадзе заявила: «Сьогодні Росія через свої нафтодолари почувається безкарною. Європа дуже залежить від її енергоресурсів, Росія може дозволити собі використовувати силу. Кожен у Європі має зрозуміти, що Грузія та Україна зараз на передовій лінії фронту — ми потрапили в біду, і нам потрібна допомога європейців. Але якщо з вашого боку, з боку європейців, не буде допомоги, Росія продовжуватиме в тому ж напрямку. І тоді ви, європейці, повинні знати, що сьогодні це Грузія, завтра це може бути Україна, а післязавтра вони можуть відключити газ чи інші енергетичні ресурси чехам, чи балтійцям, чи іншим європейським країнам. Тому ви повинні зробити все для того, щоб поставити Росію у цивілізовані рамки, змусити її стати передбачуваною демократичною країною».

Про тиск Росії на Грузію та Україну за їхню незалежну зовнішню політику Ніно Бурджанадзе говорила на Празькому «Форумі 2000». Це щорічне зібрання світових лідерів, що шукають виходу з глобальних конфліктів.
XS
SM
MD
LG