Доступність посилання

ТОП новини

Незабаром населення світу стабілізується на рівні 2-3 мільярдів, а Путін обіцяє «вполювати» вбивць Анни Політковської \преса\.


Василь Зілгалов Прага, 10 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Вся європейська преса продовжує обговорювати російську тему, підігріту брутальним вбивством Анни Політковської. У публікаціях вівторка згадується і Україна.


Лондонська Таймз відзначає, що лише через 48 годин після вбивства Політковської Владімір Путін порушив мовчання Кремля з приводу загибелі журналістки, пообіцявши президенту США Джорджеві Бушу зробити все можливе, щоб вполювати злочинців. Газета також пише, що Ангела Меркель мусить чітко запитати у Путіна в Дрездені і про вбивство Політковської, і про права грузинів в Росії, і про демократію в цій країні. Таймз також відзначає, що у політичних верхах Німеччини відбувся розкол з приводу майбутньої політики щодо Росії, бо соціал – демократи, які й сьогодні керуються оцінкою свого колишнього канцлера, що "Путін чистої води демократ" – за подальше зближення з Кремлем. А от християнські демократи, як зауважує Таймз, сумніваються і "багато з них переконані, що Путін в глибині душі залишається аґентом КДБ, відданим ідеї про те, що влада держави завжди важливіша, аніж права особи."

Німецький часопис Шпіґель вважає, що між Меркель і Путіним може бути лише "шлюб без кохання", бо для "Меркель кінець радянської ери став проривом, а для Путіна – катастрофою."

А відоме лондонське аналітичне видання Джейнз у своєму військову тижневику з посиланням на українських чільників з Укрспецекспрту вказує, що Україна не продавала ніяких Кольчуг, виготовлених в Донецьку новітніх електронних радарних систем, ні Іраку, ні Ірану, ні Ефіопії, а лише технічно здатному їх використовувати - Китаєві. З Джейнз перекликається відомий американський аналітик Брюс Джексон, який очолює комітет США щодо НАТО. Він каже щойно у американській Вашінґтон Поуст, що плутанина з Кольчугами свідчить про "непередбачуваність нашої політики стосовно Києва і сьогодні, коли ми у оцінках нинішньої української коаліції кидаємося з однієї крайності в іншу."

Відома своїми гострими темами британська Індепендент вразила своїх читачів і цього разу, бо написала, що приблизно з 2050 року населення світу різко зменшиться до 2—3 мільярдів осіб \ зараз понад 6 мільярдів\. І головною причиною цього скорочення людства газета називає нестачу питної води на Землі, що викличе найближчим часом масове вимирання від голоду і хвороб. Індепендент посилається на екологів, котрі заявили, що саме день 9-го жовтня став першим у цьому році, коли "споживані людством природні ресурси перевищили здатність Землі до природного відтворення."

Таким були лише деякі публікації європейської преси.
XS
SM
MD
LG