Доступність посилання

ТОП новини

Президія Львівської обласної ради вирішила не скликати урочисту сесію з нагоди 64 річниці створення ОУН-УПА, яка відзначатиметься 14 жовтня


З таким проханням до народних обранців звернулось Львівське крайове братство вояків УПА. Як зазначають представники братства: їм набридли численні спекуляції довкола історії УПА

З таким проханням до народних обранців звернулось Львівське крайове братство вояків УПА. Як зазначають представники братства: їм набридли численні спекуляції довкола історії УПА.

Вшанування пам´яті учасників національно-визвольної боротьби українського народу відбудеться у Львівській опері, вояки УПА візьмуть участь у традиційному параді у центрі Львова, очікується також проведення віче.

Тим часом Всеукраїнське об´єднання “Свобода” збирається пікетувати Секретаріат Президента з вимогою визнати вояків ОУН-УПА борцями за волю України.

Водночас науковці зазначають, що в Україні чимшвидше має запрацювати Інститут національної пам´яті, який наразі існує лише на папері. Інститут серед іншого вивчатиме історію опозиційного руху в державі, в тому числі й історію УПА. Це, на думку вчених, дозволить нарешті визначитись зі статусом вояків УПА в Україні.
XS
SM
MD
LG