Доступність посилання

ТОП новини

США попереджають про «серйозні наслідки» для Північної Кореї через її заяви про ядерне випробування


Але, сказав президент Джордж Буш, Сполучені Штати не мають наміру нападати на Пхеньян і залишаються прихильниками дипломатії. Міністерство закордонних справ Північної Кореї раніше сьогодні заявило, що країна здійснить і подальші випробування, якщо США далі «чинитимуть тиск» на неї.

Але, сказав президент Джордж Буш, Сполучені Штати не мають наміру нападати на Пхеньян і залишаються прихильниками дипломатії.

Водночас Вашингтон посилюватиме оборонну співпрацю зі своїми союзниками, зокрема в галузі протиракетної оборони, заявив Буш.

За його словами, вже сама заява Північної Кореї про ядерне випробування є загрозою міжнародному мирові й безпеці.

Генеральний секретар ООН закликав Північну Корею не нагнітати ситуацію навколо своїх ядерних випробувань.

За словами Кофі Аннана, ця ситуація й так надзвичайно тяжка.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї раніше сьогодні заявило, що країна здійснить і подальші випробування, якщо США далі «чинитимуть тиск» на неї.

Як мовиться в заяві офіційного Пхеньяна, Північна Корея «готова і до діалогу, і до протистояння» і вважатиме «нарощування тиску» США на неї за «оголошення війни» та вживе «силових заходів у відповідь».

Два дні тому низка країн зафіксувала на території Північної Кореї сейсмічні поштовхи, що свідчать про потужний вибух. Сама Північна Корея заявила, що підземні поштовхи є результатом перших в історії країни ядерних випробувань. Але деякі фахівці вважають, що вибух усе-таки не був ядерним, або ж ідеться про невдалу спробу ядерного випробування.

Дії Північної Кореї вже засудили кілька десятків країн та міжнародні організації.

Сполучені Штати і Японія домагаються запровадження через ООН міжнародних санкцій проти Північної Кореї.

Токіо оголосив сьогодні про плани запровадити власні тверді санкції проти Пхеньяна. Ідеться, зокрема, про повне припинення північнокорейського імпорту й заборону на вхід суден цієї країни до японських портів і на в’їзд її громадян до Японії.
XS
SM
MD
LG