Доступність посилання

ТОП новини

Кримські комунiсти розпочали довготривалу акцiю проти приєднання України до НАТО.


Володимир Притула Сімферополь, 12 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Мітингом у Сімферополі кримські комунiсти розпочали довготривалу акцiю проти приєднання України до НАТО і з вимогою провести на півострові референдум з питанням про невступ автономної республіки до Північноатлантичного Альянсу.

Мітинг комуністів у Сімферополі.
У мітингу на центральному майдані Сімферополя взяли участь близько 200 осіб, переважно люди похилого віку. Лідери кримських комуністів заявили, що цей захід – перший з цілої низки мітингів, пікетів, зборів та агітаційних акцій проти вступу України до НАТО і за зближення з Росією.

“Даєш всенародний референдум щодо НАТО, даєш економічний союз у рамках Єдиного економічного простору з нашими братніми державами, даєш всенародний референдум з російської мови”, – довкола цих лозунів і йшла мова на мітингу.
Лідер кримських "нашоукраїнців" Володимир
Шкляр.
(© RadioSvoboda.Ua)


Лідер Спілки радянських офіцерів Криму Сергій Нікулін пояснив присутнім, що до Північноатлантичного Альянсу не можна вступати, тому що це знаряддя в руках американців та ізраїльтян у їхній змові проти Росії та всіх слов’ян.

“І всі ці дрібні Грузії, Прибалтики та України – все це маленькі ланки того ланцюга, що вибудовують імперіалісти проти слов’янського світу, проти Росії для того, щоб захопити наші природні багатства, людські ресурси, щоб зрештою нас знищити!” – заявив лідер Спілки радянських офіцерів Криму.

Його партійний керівник, перший секретар Кримського рескому КПУ Леонід Грач на мітингу закликав Антикризову коаліцію у Верховній Раді України, а також кримську урядову більшість, до якої входять комуністи, призначити і провести референдуми проти НАТО і за російську мову.

Лідер кримських комуністів Леонід Грач на мітингу.
“Не ухвалите ви рішення, я думаю, що наш антинатовський плацдарм перетвориться у те, що дасть нам самим змогу організувати і провести референдум на території всього Криму. І весь народ піднімемо, а народ проголосує і покаже, що це наше рішення!”, – заявив Леонід Грач.

Представники Компартії встановили на центральному майдані Сімферополя 7 наметів, на одному з них написали, що це громадська приймальня народного депутата України, члена Антикризової коаліції Леонiда Грача.

Представники Антикризової коаліції в українському парламенті та урядової більшості в кримському заяви місцевих комуністів поки що не коментують. А от лідер кримських “нашоукраїнців”, народний депутат України Володимир Шкляр не приховував свого здивування тим, що комуністи, які при владі і в столиці, і в Криму, від влади чогось вимагають.

“Сьогодні комуністи входять до Антикризової коаліції, до складу урядів України і Криму. Якщо вони цією владою не задоволені, то їхнім першим кроком має бути вихід з цієї коаліції. Ось тоді їхня позиція була б принциповою!”, – заявив представник “Нашої України” Володимир Шкляр.
XS
SM
MD
LG