Доступність посилання

ТОП новини

Українські перспективи через два роки після Помаранчевої революції обговорили у Вашингтоні


Основним у виступах українських, європейських та американських політиків було те, що Україна втратила багато часу


Основним у виступах українських, європейських та американських політиків було те, що Україна втратила багато часу. Політична боротьба, переговори щодо формування коаліції та розкол помаранчевих сил створили ситуацію невизначеності як для українського суспільства, так і для друзів і партнерів за кордоном.

Колишній президент Польщі та безпосередній учасник переговорів між владою та опозицією під час Помаранчевої революції Олександр Кваснєвський висловив жаль з приводу того, що питання про вступ України до НАТО відклали. Головною проблемою в цьому плані Кваснєвський вважає відсутність дискусії в Україні щодо НАТО. І як наслідок – недостатня поінформованість суспільства.

Колишній посол США в Україні Джон Гербст зазначив, що у помаранчевій коаліції були люди, які “прагнули влади заради влади”, а також люди, стосовно яких “виникло питання про корупцію”.

Разом з тим, колишній посол застеріг від передчасного песимізму щодо України, відзначивши досягнення за останні два роки – проведення вільних чесних виборів, свобода слова та ЗМІ.

Ключовим для української влади буде збереження цих надбань, зазначив Джон Гербст.
XS
SM
MD
LG